Fed'den kriptoya yönelik yeni banka denetim programı

blog
09.08.2023

Fed'den kriptoya yönelik yeni denetim programı

 

FED resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ticaret, saklama, borç verme veya ödemeler gibi kripto ile ilgili faaliyetlerde bulunan finansal kurumlar için yeni bir denetim programı başlatacağını duyurdu.

 

 

FED tarafından paylaşılan kripto para açıklaması:

Federal Rezerv Kurulu Salı günü, denetlediği bankalardaki yeni faaliyetleri denetleme programı hakkında ek bilgi verdi. Yeni faaliyetler arasında müşterilere bankacılık hizmetleri sunmak için banka dışı kuruluşlarla karmaşık, teknoloji odaklı ortaklıklar; kripto varlıklar ve dağıtık defter ya da “blok zinciri” teknolojisini içeren faaliyetler yer alıyor.

Yeni faaliyetleri denetim programının amacı, bankacılık sisteminin güvenliğini ve sağlamlığını sağlamak için riskleri tanıyıp uygun şekilde ele alırken finansal inovasyonun faydalarını teşvik etmektir. Program, Federal Rezerv’in mevcut denetim süreçlerine entegre edilecek ve program uzmanları, yeni faaliyetlerde bulunan bankaları denetlemek için mevcut denetim ekipleriyle birlikte çalışacak.

Ayrıca Salı günü Kurul, Federal Rezerv tarafından denetlenen bir devlet bankasının belirli dolar token yani stablecoin faaliyetlerinde bulunmadan önce izlemesi gereken süreç hakkında, Federal Rezerv denetçilerine faaliyeti güvenli ve sağlam bir şekilde yürütmek için uygun önlemlere sahip olduğunu göstermek de dahil olmak üzere ek bilgi sağladı.

Bugünkü duyurular, finansal hizmetler ve ilgili teknolojiler gelişmeye devam ederken Federal Rezerv’in tüm taraflar için daha fazla netlik yaratmaya yönelik devam eden çalışmalarının bir parçasıdır.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum