Fed'in şahin ismi Bowman'dan faiz artırımı çağrısı

blog
09.10.2023

Fed'in şahin ismi Bowman'dan faiz artırımı çağrısı

 

Fed Guvernörü Michelle Bowman, enflasyonu Fed’in yüzde 2'lik hedefine hızlı bir şekilde döndürmek için faiz oranlarının muhtemelen daha da artırılması gerekeceği yönündeki çağrısını yineledi.

 

Cumartesi günü Connecticut Bankacılar Birliği'nde konuşan Fed Guvernörü Michelle Bowman, ABD enflasyonunun “çok yüksek” olmaya devam ettiğini belirtti.

Bowman, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe zamanında ulaşması için Federal Açık Piyasa Komitesi'nin faiz oranlarını daha da artırmasının ve bir süre daha kısıtlayıcı bir seviyede tutmasının uygun olacağını düşündüğünü söyledi.

Bowman, "yüksek enerji fiyatlarının son aylarda enflasyonda gördüğümüz ilerlemenin bir kısmını tersine çevirebileceği" uyarısını tekrarladı.

ABD'de istihdam Eylül ayında artarak Fed'in yeni bir faiz artırımına gitmesi yönündeki beklentileri güçlendirdi. Bowman Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika toplantısının ardından açıklanan medyan tahmine göre enflasyonun en azından 2025 yılının sonuna kadar hedefin üzerinde kalacağına dair Fed beklentilerine atıfta bulundu.

Bowman, Fed'in 31 Ekim ve 1 Kasım'da yapılacak bir sonraki toplantısında faiz artışını destekleyip desteklemeyeceği konusunda doğrudan bir yorumda bulunmadı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum