Fed'in 'şahin' ve 'güvercinleri' enflasyon konusunda hemfikir

blog
02.06.2022

"Güvercin" San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve "şahin" St. Louis Fed Başkanı James Bullard 40 yılın zirvesindeki enflasyonu dizginlemek için bu ay ve gelecek ay 50 baz puan faiz artırma planını desteklediklerini açıkladı.

Bu açıklamalar, Fed'in Bej Kitap Raporu'nda 12 bölgeden 4'ünün büyümede yavaşlama açıklamasının ardından geldi.

Bazı Fed yetkilileri ekonominin hala güçlü olduğunu ve en olumsuz sonuçlardan kaçınılabileceğini belirtiyor. Son olarak Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin politikada sıkılaşmanın çok uygun olduğunu belirterek "İnsanların yatırım yaptığını, tüketicilerin harcadığını görüyoruz. Verilerde resesyon emaresi yok." açıklamasını yaptı.

Fed Mayıs ayı toplantısında faiz oranını 50 baz puan artırmış ve gelecek 2 toplantıda devamının geleceği sinyali vermişti.

Daly CNBC'ye verdiği mülakatta enflasyonu düşürmek için gereken neyse yapılacağı konusunda emin olduğunu söyledi.

Dün yayımlanan Bej Kitap Raporu'nda 4 bölgede büyümenin yavaşladığı belirtildi. Bej Kitap raporunu değerlendiren Bullard ekonomik aktivitede ılımlılaşmanın doğal olduğunu belirterek "Büyümenin ABD ekonomisinin uzun vadeli potansiyel büyüme oranına uyumlu bir hıza yavaşlamasını bekliyoruz. Birçok ekonomiste göre bu oran yüzde 1.75 - 2 arasında. Geçen seneden bu yana büyüme bu oranın oldukça üzerinde, bu nedenle yavaşlama beklemek doğal" ifadelerini kullandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum