Fed/Kugler: Enflasyondaki iyimser ilerleme devam edecek

blog
08.02.2024

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler, "enflasyondaki iyimser ilerleme devam edecek ve bir noktada faiz indirimleri görülecek" dedi.

 

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler, ABD enflasyonundaki yavaşlamanın devam edeceği yönünde iyimser bir tablo sunarken, Fed'in gösterge borç verme faiz oranını yakın zamanda düşürme konusunda çok az aciliyet bulunduğunu belirtti.

Kugler Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde bir Fed yetkilisi olarak yaptığı ilk kamuoyu konuşmasında, "Bir noktada enflasyonun ve istihdam piyasalarının sürekli soğuması, federal fon oranı hedef aralığının düşürülmesini uygun hale getirebilir. Öte yandan, enflasyonla mücadele konusunda ilerleme durursa, ilerlemenin devam etmesini sağlamak için hedef aralığını mevcut seviyesinde daha uzun süre sabit tutmak uygun olabilir" dedi.

Her ne kadar bu yıl faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda bir tercih belirtmemiş olsa da yorumlar onun Başkan Jerome Powell'ın Mart ayında faiz indiriminin olası olmadığı yönündeki görüşüyle aynı fikirde olduğunu gösteriyor.

Kugler, "Enflasyonun kaydettiği ilerlemeden memnunum ve devam edeceğine inanıyorum, ancak bu ilerlemenin devam ettiğini doğrulamak için ekonomik verileri yakından takip edeceğim" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum