Fed Üyesi Kashkari'nin işsizlik beklentisi

blog
31.07.2023

Fed Üyesi Kashkari'nin işsizlik beklentisi

 

Fed Üyesi Neel Kashkari, işsizlikte bir parça yükseliş beklese de yumuşak inişi başarabileceklerine işaret etti.

 

Fed Üyesi Neel Kashkari, ABD’deki enflasyon görünümün oldukça olumlu olduğunu ve sıkılaştırma sürecinin bir parça istihdam kaybıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

Pazar günü CBS televizyonuna konuşan Minneapolis Fed Başkanı Kashkari “Ekonomi ne kadar dayanıklı olduğunu göstererek şaşırtmaya devam ediyor. Ekonomiyi yavaşlatacağımız ancak resesyondan kaçınacağımız biz baz senaryo öngörüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Kashkari halen yüzde 3,6’da bulunan işsizlik oranının önümüzdeki aylarda yüzde 4’e yükselebileceğini kaydetti ve “Benim nezdimde bu hala bir yumuşak iniş” diye konuştu.

Kashkari geçtiğimiz cuma günü açıklanan ve 2021’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşen, Fed’in yüzde 2 hedefi için tercih ettiği çekirdek PCE verisi için “Yüzde 4,1 hala hedefimizden uzak” yorumunu yaptı. Bu hafta cuma günü temmuz ayı ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

Hafta başındaki medyan tahminler ABD ekonomisinin temmuzda 200 bin net tarım dışı istihdam yarattığı ve işsizlik oranının yüzde 3,6 ile değişmeyeceği yönünde.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum