Fed/Williams: Kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmemiz gerekebilir

blog
11.01.2024

New York Fed Başkanı John Williams enflasyonun gevşediğini ancak politikanın hâlâ sıkı olması gerektiğini söyledi.

 

New York Fed Başkanı John Williams Çarşamba günü yaptığı açıklamada, enflasyon verilerinin doğru yönde ilerlediğini ancak para politikasının kısıtlayıcı kalmasını beklediğini söyledi.

Williams, New York'ta yaptığı bir konuşmada, "Benim temel senaryom, para politikasının mevcut kısıtlayıcı duruşunun dengeyi yeniden sağlamaya devam edeceği ve enflasyonu yüzde 2 uzun vadeli hedefimize geri getireceği yönünde. Bazılarımızın hedeflerimize tam olarak ulaşabilmesi için kısıtlayıcı bir politika duruşu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum ve politika kısıtlamasının derecesini yalnızca enflasyonun yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olduğumuzda geri çevirmek uygun olacaktır” dedi.

Williams, Fed'e yönelik risklerin "iki taraflı" olduğunu, zira Fed'in çok erken geri çekilebileceğini ve daha yüksek enflasyon riskine girebileceğini ya da uzun süre dayanıp ekonomiye zarar verebileceğini ekledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum