Fed yetkililerinden faiz artışı sinyali

blog
23.09.2023

Fed yetkililerinden faiz artışı sinyali

 

2 Fed yetkilisi inatçı seyreden enflasyon nedeniyle daha fazla faiz artışı olabileceği sinyali verdi.

 

Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun hedefe ulaşması için birden fazla faiz artışının masada olabileceği mesajı verdi.

Fed’in en şahin isimlerinden olan ve FOMC’de oy hakkı bulunan Bowman bir etkinlikte yaptığı konuşmada birden fazla artışın gerekebileceğini söyledi. Enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve mücadelenin yıllar sürebileceğini belirten Bowman “enflasyonu yüzde 2’lik hedefe döndürmek ve kısıtlayıcı seviyede tutmak için daha fazla faiz artışları bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Görünümün belirsiz olduğunu ifade eden Bowman artan enerji fiyatlarının enflasyondaki iyileşmeyi tersine çevirebileceği uyarısı yaptı.

 

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan Collins de yüksek enflasyonla mücadelenin devam ettiğini ve daha fazla sıkılaşmanın masada olduğunu belirtti.

Son enflasyon rakamlarının cesaret verici olsa da zafer ilan etmek için erken olduğunu belirterek “Faiz oranlarının önceki tahminlerden daha uzun süre yüksek kalması gerekebilir. Daha fazla sıkılaşma da masadan kalkmış değil.” değerlendirmesini yaptı.

Bu açıklamalar, Fed’in faizleri değiştirmeme kararının 2 gün sonrasında geldi. Her iki yetkili, Çarşamba günü alınan kararı desteklediklerini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum