Fed yetkilisi Bowman'dan faiz beklentisi

blog
29.11.2023

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman hala bir faiz artışı daha beklediğini söyledi.

 

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman, enflasyonu merkez bankasının hedefine döndürmek için para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerekeceğini savundu.

Bowman yaptığı konuşmada, "Temel ekonomik görünümüm, enflasyonu zamanında yüzde 2 hedefimize düşürmek için politikayı yeterince kısıtlayıcı tutmak için federal fon oranını daha da artırmamız gerekeceğini beklemeye devam ediyor. Ancak para politikası önceden belirlenmiş bir rotada değil ve ekonomik görünüm ve para politikasının uygun yolu üzerindeki etkileri değerlendirirken gelen verileri yakından izlemeye devam edeceğim" dedi.

Konuşmanın devamında Bowman şunları söyledi: "Gelecek veriler enflasyondaki ilerlemenin durduğunu veya enflasyonu zamanında yüzde 2'ye düşürmek için yetersiz olduğunu gösterirse, gelecekteki bir toplantıda federal fon oranının artırılmasını desteklemeye istekliyim."

Daha önce oranların daha da yükseltilmesine destek veren Bowman, Fed'in işinin henüz bitmediğini düşündüklerini söyleyen küçük bir azınlıktaki politika yapıcılar arasında yer aldı.

Bowman, ABD merkez bankasının politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bu ayın başlarında üst üste ikinci toplantısında faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde tutma kararını desteklediğini söyledi. Başkan Jerome Powell basın toplantısında gazetecilere, merkez bankasının yeniden faiz artırımına ihtiyaç duyup duymayacağı hakkında Fed'in "dikkatli bir şekilde ilerlediğini" söyledi.

Bowman, "Enflasyonla mücadelede zaferin zamanından önce ilan edilmesiyle ilişkili tarihsel dersleri ve riskleri aklımızda tutmalıyız; buna, enflasyonun daha fazla politika sıkılaştırması olmadan yüzde 2 hedefimizin üzerinde bir seviyeye yerleşme riski de dahil" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum