Fed yetkilisinden ‘daha fazla artış’ sinyali geldi

blog
17.11.2022

Kentucky’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Bullard kısıtlayıcı seviyeye ulaşmak için daha fazla faiz artışına ihtiyaç olduğunu savundu.

Bullard “politika faizi henüz yeterince kısıtlayıcı seviyede değil. Bu seviyeye ulaşmak için faiz artırımları devam etmeli” değerlendirmesini yaptı.

Bullard etkinlikte kısıtlayıcı seviyelerin yüzde 5 ile 7 aralığında olabileceğine dair bazı grafikler paylaştı ancak konuşmasında belli bir oran telaffuz etmedi.

Fed’in şahin üyelerinden biri olan Bullard daha önce de bu sene daha fazla artırım olması gerektiği yönünde açıklamalar yapmıştı.

2 Kasım’da 4. kez 75 baz puanlık faiz artırımına giden Fed 40 yılın zirvesindeki enflasyonu kontrol altına almak için 1980 yılından beri en agresif para politikasını izliyor.

Bullard Aralık toplantısına ilişkin bir sinyal vermedi. Ancak bazı yetkililer enflasyonun tahminlerden düşük gelmesinin ardından faiz artış miktarının düşürülebileceğini yönelik açıklamalar yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum