Fitch'ten olumsuz Turkcell ve Türk Telekom beklentisi

blog
06.03.2023

Fitch telekom operatörleri olan Türk Telekom ve Turkcell’in hizmet eksikleri nedeniyle bir miktar gelir kaybı yaşamasının muhtemel olduğu uyarısında bulundu.

Fitch Ratings tarafından yayımlanan raporda depremlerin neden olduğu operasyonel aksamaların, derecelendirilen Türk şirketlerinin kredi profillerine etkileri ele alındı.

Birçok sektörle birlikte telekom sektöründeki deprem etkileri de kurum tarafından analiz edildi. Analizde hizmet eksikliklerine atıf yapılarak Turkcell ve Türk Telekom'un gelirlerinde düşüş olabileceği belirtildi.

Depremde risk analizi yapılmayan binalara monte edilen baz istasyonlarının kullanılamaz hale gelmesi, yardım ve arama-kurtarma çalışmalarına darbe vurmuş, deprem süresince GSM şirketlerinin alternatif çözümleri de yeterli kapasite yaratamamıştı.

Gerileyen yatırımlar ve afet yönetimi konusundaki plansızlık iletişimin aksamasının temel faktörleri olarak öne çıkmıştı.

Binlerce kişinin ölümüne ve 1,5 milyondan fazla insanın evsiz kalmasına neden olan afetin tam makro-ekonomik etkisinin henüz ölçülemediği belirtilen raporda hızlı toparlanma çabalarına rağmen tüketici talebinin ve tedarik zincirlerinin kısa vadede etkilenmesinin beklendiği kaydedildi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum