Foreks CEO'su Erciyes: Yurt dışı yatırımda ilk durak İngiltere

blog
21.10.2023

Foreks CEO'su Erciyes: Yurt dışı yatırımda ilk durak İngiltere

 

Foreks CEO’su Serra Berkol Erciyes, Türkiye’de çok sayıda kamu bankası, özel banka ve aracı kurumla çalıştıklarını belirtti. Yurt dışına açılarak ‘Fora’ isimli mobil uygulamalarını İngiltere'de hizmete aldıklarını da belirten Erciyes; Fora’nın küresel ölçekte büyüme hedefinin olduğu bilgisini verdi.

 

Yatırım teknolojileri şirketi olarak, 1990 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Foreks, yatırımcı sayısındaki artışa paralel olarak yapay zeka yatırımlarını hızlandırdı.

Foreks CEO’su Serra Berkol Erciyes, “Kurumlarla çalışıyoruz fakat aslında hep son kullanıcıyı ve özellikle gençleri odağımızda tutuyoruz. Finansal teknolojinin hızla gelişmesiyle herkes artık kendi portföyünü kendi yönetmek istiyor. Genç nesil artık çok aktif ve ilgili. Bir an önce finansal özgürlüklerine kavuşmak istiyorlar. Yurt dışında da böyle bir trend var. İngiltere'de de şu anda bütün bankaların odağı dijital olarak hizmet veren, çok daha yenilikçi ve kullanıcı dostu olan ‘challenger bank'lar. Geleneksel bankalar da dijital ekosistemde her geçen gün daha da büyüyen finansal teknoloji alanına eğilmiş durumda. Bu hızlı gelişmenin yatırım sektörüne de etkisi beklenildiği gibi çok hızlı oldu. Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada küçük yatırımcı sayısı artıyor. Gençler tüm kararları kendileri, dijital ortamlardan anında almak istiyor. Biz de bunu destekliyor ve birikimin uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Kısa vadeli al-sat işlemleri elbette olacak ama önemli olan her türlü yatırım kararını bilgiye dayanarak almak.” dedi.

 

Yurt dışı yatırımda ilk durak İngiltere

Yurt dışına açılarak ‘Fora’ isimli mobil uygulamalarını İngiltere'de yayınladıklarını belirten Serra Berkol Erciyes; Fora’nın küresel ölçekte büyüme hedefinin olduğu bilgisini verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanıcıların yatırım ihtiyaçlarına pratik çözümler üreten ve yapay zekayla geliştirilen birçok yeni özellik daha şu an test aşamasında, çok yakında yatırım meraklıları ile buluşacak. Küresel Borsalardaki yatırım fonları, hisse senetleri, dijital varlıklar gibi pek çok yatırım aracına dair bilgi ve kapsamlı analizler sunan Fora, yakında Türkiye’de de yatırım meraklıları ile buluşacak. Bu konuda son derece heyecanlıyız çünkü çok fazla ilgi var. Fintech merkezi olarak tüm dünyada önemli konuma sahip İngiltere’nin, Fora’nın küresel yolculuğunda olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Sonrasında sırada Avrupa var.” (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum