FTX İflas Başvurusunda Bulundu

blog
11.11.2022

Bahamalar merkezli kripto para borsası FTX, resmi olarak iflas başvurusunda bulundu.

 

İflas hangi şirketleri kapsıyor?

Kripto para borsası FTX, likidite krizinin ardından aldığı yatırımlara rağmen iflas başvurusu yaomaktan kaçamadı. FTX, 11 Kasım tarihinde resmi Twitter hesabından bir duyuru paylaştı. Dev borsa, ABD Delaware’de iflas başvurusu gerçekleştirdiğini açıkladı. 11. Madde kapsamındaki başvuru; FTX Trading Ltd ve FTX.TR dahil olmak üzere yaklaşık 130 şirketten oluşan tüm FTX Group’u kapsıyor. Bununla beraber, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, CEO’luk görevinden istifa etti. SBF’nin yerine yeni CEO, John J. Ray oldu. SBF’nin yaptığı açıklamaya göre, FTX’in iflas süreçine yardım etmeye devam edecek.

11. Madde kapsamındaki başvuru; FTX Trading Ltd., FTX.US, FTX.TR ve Alameda Research olmak üzere yaklaşık 130 şirketten oluşan tüm FTX Group’u kapsıyor. 

FTX’in resmen iflas başvurusu yapması ve CEO SBF’nin görevi bırakmasının ardından Bitcoin 16.400 dolara kadar düştü. FTX yöneticisi Ray, 11. madde gereği yapılan iflas başvurusunun, sürecin ilerlemesi açısından gerekli olduğunu söyledi. Ayrıca borsa, FTX’in çeşitli ülkelerdeki çalışanların görevlerine devam etmesini bekliyor. Yeni CEO Ray ve bağımsız profesyoneller, iflas kanununun 11. maddesi gereği bu süreçte birlikte çalışacaklar. FTX’in yeni CEO’su Ray şunları söyledi:

“FTX’in elinde hala çok değerli varlıklar bulunmaktadır. İflas süreci özen ve şeffaflık ile sürdürülecektir. Bunun garantisini veriyorum.”

FTX’te yeni CEO’su Avukat John Ray, Amerikan enerji şirketi Enron Corporation skandalında yatırımcıların paralarını kurtarmıştı. Son olarak belirtmek gerekirse, iflas başvurusu ardından FTT, 2.48 dolara kadar düşüş yaşadı. FTX borsasının tokeni basın zamanında %22 düşüşle 2.60 dolardan işlem görmektedir.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum