Goldman, ABD büyüme beklentisini düşürdü (11.03.2022)

blog
11.03.2022

Goldman Sachs ABD ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini savaşın etkilerini gerekçe göstererek aşağı çekti.

Banka, ülkede 2022 yılı reel büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 1,75'e çekti.

Banka değerlendirmesinde yüksek petrol ve tarımsal fiyatların harcanabilir gelirler üzerinde baskı yaratacağını ifade etti.

Goldman Sachs ekonomistleri getiri eğrisi odaklı modellemelerin ima ettiği yüzde 20-35'lik beklentilere paralel olarak önümüzdeki yıl ülkenin resesyona girme riski olduğunu belirtti.

 

Yellen resesyon beklemiyor

Goldman Sachs ekonomistleri büyüme beklentilerini aşağı çekerken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, resesyon beklemediğini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle enflasyonun bu yıl "rahatsız edici" düzeyde yüksek kalmasının beklendiğini ifade etti.

Yellen, ABD'nin CNBC kanalına verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin çok fazla belirsizlik olduğunu belirtti.

Enflasyonun çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Yellen, ancak ABD'de resesyon beklemediğini kaydetti.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum