Goldman Apple hisselerini listesinden çıkardı

blog
04.03.2024

Goldman Sachs, Apple hissesini en çok satın alınacaklar listesinden çıkardı.

 

Goldman Sachs, temel ürünlerine yönelik talebin zayıf olduğu endişeleri nedeniyle hisselerindeki düşük performansın ardından Apple'i en çok satın alınacaklar "Directors' Cut" listesinden çıkardı.

S&P 500 Endeksi neredeyse yüzde 22 artarken hisse fiyatı bu aralıkta çok az değişti. Apple, listeden çıkarılmasının ardından Cuma günü yüzde 0,6 değer kaybetti.

Apple, ‘Muhteşem 7’ içindeki hisselerin çok gerisinde performans gösterdi. Özellikle Çin'in ekonomik sorunları devam ederken, iPhone satışlarındaki uzun süreli düşüşe ilişkin endişeler ana suçlu oldu.

Goldman, Directors' Cut listesinin aylık olarak gözden geçirildiğini ve "artık önemli bir yatırım fikri olmayan" hisse senetlerinin çıkarıldığını söyledi. Analist Michael Ng, "piyasanın daha yavaş ürün geliri artışına odaklanmasının Apple ekosisteminin gücünü ve buna bağlı gelir dayanıklılığı ve görünürlüğünü maskelediği" inancıyla Apple'ın satın alma notunu koruyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum