Goldman faiz indirimi bekliyor

blog
14.08.2023

Goldman faiz indirimi bekliyor

 

Goldman Sachs ekonomistleri, 2024 yılının ikici çeyreğinde Fed'in ilk faiz indirimini bekliyor.

 

Goldman Sachs ekonomistleri, Fed'in üç ayda bir kademeli bir düşüş hızıyla önümüzdeki Haziran ayı sonuna kadar faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını tahmin ediyor.

Jan Hatzius ve David Mericle dahil olmak üzere Goldman ekonomistleri yayınladıkları bir notta, "Tahminlerimizdeki kesintiler, enflasyon hedefe yaklaştıktan sonra fon oranını kısıtlayıcı bir seviyeden normalleştirme arzusundan kaynaklanıyor” denildi.

Goldman ekibi 2024'ün ikinci çeyreğinde başlayacak faiz indirimlerini bekliyor. Oranı belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin önümüzdeki ay bir artışı atlaması ve Kasım toplantısında "çekirdek enflasyon eğiliminin sona erdiği" sonucuna varması bekleniyor.

Goldman ekonomistleri, "Normalleşme, faiz indirimi için acil bir motivasyon kaynağı değil ve bu nedenle FOMC bunun yerine sabit kalınması yönünde karar alabilir. 25 baz puanlık kesintiler bekliyoruz, ancak hız konusunda emin değiliz” denildi.

Geçen hafta, veriler ABD enflasyonunun yüzde 3,2'lik beklenenden daha yavaş bir oranda arttığını ve enerji ve gıda maliyetlerini içermeyen çekirdek tüketici fiyat endeksinin yıllık yüzde 4,7'lik bir hızda ilerlediğini gösterdi.

Mart 2022'de Fed politika yapıcıları, gösterge faiz oranı hedeflerini yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 aralığına yükseltmeye başladı. Goldman'ın ekibi, "Fon oranının sonunda yüzde 3-3,25'te sabitlenmesini bekliyoruz" diye yazdı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum