Goldman Fed'in faiz artırmasını beklemiyor

blog
20.03.2023

Goldman Fed'in faiz artırmasını beklemiyor

 

ABD'li düzenleyicilerin Silicon Valley Bankası'nın iflasının bulaşıcılık riskiyle çeşitli önlemler almasının ardından Fed'den faiz artış beklentileri değişiyor.

Goldman Ekonomisti Jan Hatzius paylaştığı bir notta bankacılık sistemindeki stres nedeniyle FOMC'den bu hafta faiz artışı beklemediklerini belirtti.

Banka, son çalkantılardan önce 25 baz puanlık artış bekliyordu. Fed son toplantıda politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,5 - 4,75 aralığına yükseltmiş, bu 2007 Ekim'den beri en yüksek seviye olmuştu.

Goldman Sachs Fed'in Mayıs ve Haziran ve Temmuz ayı toplantılarında ise 25'er baz puan faiz artışı ile nihai faizin yüzde 5,25 - 5,50 seviyesinde oluşmasını bekliyor.

Goldman Ekonomistleri Fed ve Hazine Bakanlığı'nın sistemik risklere karşı açıkladığı önlemlerin güven artırıcı olduğunu belirtti. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum