Goldman Sachs S&P 500'deki rallinin sene sonuna kadar sürmesini bekliyor

blog
17.10.2024

S&P 500'ün tarihsel verilerine göre, seçim yıllarında medyan getiriler yüzde 7'nin üzerinde gerçekleşiyor ve yıl sonu rallisi beklentisini destekliyor.

 

Goldman Sachs'a göre hisse geri alımları, 25 Ekim'den sonra tekrar hız kazanacak ve yatırım fonları mali yıl kapanışıyla birlikte satış yerine alım yapmaya yönelebilir.

Opsiyon piyasasındaki artan gamma seviyeleri, piyasadaki düşüşlerde alıcıların devreye girmesiyle birlikte bir piyasa tamponu oluşturabilir.

S&P 500 endeksi bu yıl şimdiden 46 kapanış rekoru kırdı. Goldman Sachs Group Inc.'in tahminlerine göre bu yükseliş, 2024'ün son aylarında da devam edecek. Bankanın küresel piyasalar ve taktik uzmanı Scott Rubner, ABD hisse senetleri endeksinin yılı 6.000 seviyesinin oldukça üzerinde tamamlayabileceğini öngörüyor.

 

Tarihsel veriler olumlu sinyaller veriyor

Rubner, yaptığı analizlerde 1928'den bu yana S&P 500'ün 15 Ekim ile 31 Aralık arasındaki tarihsel medyan getirisinin yüzde 5,17 olduğunu belirtti. Seçim yıllarında ise medyan getirilerin yüzde 7'nin üzerine çıktığını ve bu durumun endeksin yıl sonunda 6.270 seviyesine ulaşabileceğini ifade etti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum