Goldman ve Stanley Asya hisselerinde hedef düşürdü

blog
25.08.2023

Goldman ve Stanley Asya hisselerinde hedef düşürdü

 

Goldman Sachs ve Morgan Stanley MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi için hedeflerini düşürdü.

 

Goldman Sachs stratejistleri, Çin emlak piyasasındaki stresin Asya'nın geri kalanına yayılmasının bölgenin kazançlarını ve getirilerini yavaşlatacağını belirterek, MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi için çok sayıda fiyat hedefini düşürdü.

Timothy Moe'nun da aralarında bulunduğu stratejistler, gayrimenkul riskleri ve ülkenin Asya ile bağlantıları nedeniyle revize edilen Çin tahminlerini dikkate alarak "2023 bölgesel kazanç büyüme tahminimizi" yüzde 0'dan -2'ye düşürdük. Buna Avustralya, Hong Kong ve Malezya'da kazançların azaltılması da dahildir" açıklaması yapıldı.

Moe ve ekibi, MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik hisse senetleri için 12 aylık hedefini 580'den 555'e düşürdü. Bu, göstergenin Perşembe günkü kapanıştan itibaren yüzde 10'luk bir getirisi olduğu anlamına geliyor. Stratejistler bugün ayrıca gösterge için 3 aylık hedeflerini 540'tan 505'e, 6 aylık hedeflerini ise 560'tan 530'a düşürdüler.

 

Morgan Stanley, Çin ve Hong Kong hisse senedi endeksleri için hedeflerini düşürdü

Morgan Stanley, Çin ve Hong Kong hisse senedi endeksleri için fiyat hedeflerini üç ay içinde ikinci kez düşürdü.

Morgan Stanley yayınladığı araştırma notunda, MSCI Çin endeksi için Haziran 2024 baz senaryo hedefini önceki tahminine göre yüzde 14 düşürerek 60'a indirdi. Morgan Stanley'in ayı durumu görünümünde MSCI Çin endeksi 40'a düşme riski taşıyor ya da şu anki 60 civarındaki seviyesinden %33'lük bir düşüşe işaret ediyor.

Morgan Stanley ayrıca Hang Seng Endeksi, Hang Seng China Enterprises Endeksi ve CSI 300 endeksleri için Haziran 2024 baz senaryo hedeflerini sırasıyla 18.500, 6.450 ve 4.000'e düşürdü.

Laura Wang ve Jonathan Garner'ın da aralarında bulunduğu analistlerin kaleme aldıkları yatırımcı notunda, bu değişikliğin Morgan Stanley'in Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin tahminlerini düşürmesiyle ilgili olduğu belirtildi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum