Gram altın rekorunu tazeledi

blog
03.01.2023

Altın, yeni yılın ilk işlem gününde küresel ekonominin 2023'te yavaşlamaya devam edeceğine dair artan endişeler arasında yatırımcıların güvenli liman olarak değerli metale yönelmesiyle yükseldi.

Spot altın piyasalarda 1840 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 1109 TL ile rekor kırarak girdiği işlem gününde 1107 TL’den alıcı buluyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İdari Direktörü Kristalina Georgieva Pazartesi günü yaptığı açıklamada, küresel ekonominin "geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl" ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. IMF’nin başındaki isim ABD, AB ve Çin'in aynı anda yavaşlaması nedeniyle dünya ekonomisinin üçte birinin resesyona girmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Joachim Nagel, yükselen fiyat beklentilerini frenlemek ve enflasyonu bankanın yüzde 2'lik hedefine döndürmek için ek önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum