Güney Kore Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

blog
19.10.2023

Güney Kore Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

Güney Kore Merkez Bankası(BoK), üst üste 6'ıncı toplantısında da piyasaların beklediği gibi faiz oranında bir değişikliğe gitmedi.

 

Güney Kore Merkez Bankası (BoK), ekonomistlerin beklentilerine uygun olarak gösterge politika faizini bir kez daha yüzde 3,5'te tuttu.

Kore Merkez Bankası yaptığı açıklamada, ülkedeki enflasyonun "temel yavaşlama eğilimini sürdürmesinin öngörüldüğünü" ancak enflasyonun gelecekteki gidişatına ilişkin belirsizliklerin bulunduğunu söyledi.

Güney Kore'nin enflasyon oranı Ağustos'taki yüzde 3,4'ten Eylül'de yüzde 3,7'ye yükseldi, ancak BoK çekirdek enflasyonun Eylül'de Ağustos'ta olduğu gibi yüzde 3,3'te kaldığını kaydetti.

Enflasyonun 2023 sonuna kadar yüzde 3'ün alt sınırına doğru yavaşlamaya devam etmesini ve 2024'te de yavaşlamayı sürdürmesini beklerken BoK, "yüksek küresel petrol fiyatları ve döviz kurlarının etkisiyle enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin arttığını" kaydetti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum