Hazine Bakanı Janet Yellen'dan resesyon uyarısı

blog
10.07.2023

Hazine Bakanı Janet Yellen'dan resesyon uyarısı

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ülkesinde resesyon ihtimalinin bir risk olmaktan çıktığını söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen büyümenin ılımlılaşmasının “uygun ve normal” olduğunu dile getirirken enflasyon seviyesi için çok yüksek nitelemesini yaptı. Pazar günü CBS televizyonunda röportajı yayımlanan Yellen “Resesyon riski ortadan kalkmış değil” dedi.

Yellen “Umudum ve inancım enflasyonu sağlıklı bir işgücü piyasasıyla birlikte aşağı indirebilmek. Bu patikada ilerlediğimize dair işaretler var” ifadelerini kullandı. ABD haziran enflasyonu bu Çarşamba açıklanacak.

Tüketici enflasyonunun yüzde 4’ten yüzde 3,1’e kadar gerilemesi beklense de Fed’in yakından takip ettiği gıda ve enerji dışı TÜFE’nin yıllık yüzde 5 artması tahmin ediliyor. Öte yanan Yellen, Çin’de iki gün boyunca 10 saati bulan üst düzey temasları sonrası yaptığı açıklamada Biden yönetiminin Çin karşısında “ekonomik avantaj” sağlama ısrarının olmadığını söyledi.

Yellen ABD’nin son dönemde açıkladığı ihracat kontrollerinin ise “hedefli” olduğunu ve ulusal güvenliği güçlendirme amacı taşıdığını sözlerine ekledi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum