Hazine Bakanı Yellen: ABD'de yüksek faiz kalıcı olabilir

blog
16.10.2023

Hazine Bakanı Yellen: ABD'de yüksek faiz kalıcı olabilir

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD'de yüksek faizin kalıcı olabileceğini ve ABD ekonomisinin 'iyi durumda' olduğunu söyledi. Yellen Orta Doğu'daki gerilimin küresel ekonomiye olası etkisine dair de yorum yaptı.

 

AB yetkilileriyle Lüksemburg'ta buluşmaya hazırlanan ABD Hazine Bakanı Yellen, Sky News'a verdiği bir mülakatta ABD'nin borcunun yönetilebilir olduğunu söyledi. Yellen yüksek faiz döneminin devam edebileceğini belirterek “Yüksek faiz oranları kalıcı olabilir, ancak bu kesin değil. İzlediğimiz mali patika konusunda dikkatli olmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

İsrail-Hamas gerilimine dair de değerlendirmelerde bulunan Yellen Orta Doğu'da artan gerilimin küresel ekonomiyi resesyona sürükleyip sürüklemeyeceği konusunu öngörmek için erken olduğunu ifade ederek "Küresel ekonomide büyük sonuçları olup olmayacağını konuşmak için çok erken. Gerilimin İsrail ile Gazze'nin ötesine yayılıp yayılmayacağı önemli olacak. Ancak bu, kaçınmak istediğimiz bir sonuç" şeklinde konuştu.

Yellen ABD'nin İsrail'in askeri ihtiyaçlarını karşılayacak güçte olduğunu ve Rusya karşısında Ukrayna'nın da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum