Hazine'nin İç Borçlanması Ekim'de de Hedefin Altında

blog
21.10.2021

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekim ayında ek satışlarla birlikte yaklaşık 37,5 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirdi. Böylelikle Eylül ayının ardından Ekim ayında da Hazine hedefin altında borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekim ayı iç borçlanmalarını tamamlarken, gerçekleşmelerin hedefin altın da olduğu görüldü.

Hazine Salı günü 8 ay vadeli bono ve 7 yıl vadeli tahville ihale öncesi satışla birlikte toplamda 4,9 milyar TL'lik borçlanma yaparak Ekim programını tamamlamıştı.

Ayrıca, 2 yıl vadeli kira sertifikası doğrudan satışı 1,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Böylece bu ayın toplam borçlanması 36,9 milyar TL'ye çıkarken, ek satışlarla bu rakamın 37,5 milyar TL'ye yükselmesi öngörüldü.

Hazine’nin açıkladığı üç aylık iç borçlanma stratejisine göre, Ekim’de 30,1 milyar TL’si piyasadan olmak üzere toplam 40 milyar TL borçlanma programlanmıştı. Programa göre iç borçlanma karşılığında 46,2 milyar TL itfa yapılacaktı. (20.10.2021)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum