Hindistan Dijital Rupiyi 4 Şehirde 4 Bankayla Test Edecek

blog
29.11.2022

Perşembe günü başlayacak olan test, daha sonraki bir aşamada dokuz şehri ve dört kredi vereni daha içerecek şekilde genişletilecek.

Hindistan Merkez Bankası, Hindistan Devlet Bankası, ICICI Bankası da dahil olmak üzere dört bankanın ilk katılımıyla perakende merkez bankası dijital para birimi (CBDC), dijital rupiyi Mumbai, Yeni Delhi, Bengaluru ve Bhubaneswar'da test etmeye başlayacak. Bank ve IDFC First Bank, merkez bankası Salı günü açıkladı.
 
 
RBI, daha sonra pilot programın dokuz şehre daha yayılacağını ve dört kurumun daha katılacağını söyledi.
Test, belirli bir müşteri ve tüccar grubuyla gerçekleştirilecek ve CBDC, şu anda banknotlar ve madeni paralar için kullanılan aynı kupürlerde yayınlanacak. Satıcılara yapılan ödemeler QR kodları kullanılarak yapılacak ve nakit gibi dijital rupi herhangi bir faiz getirmeyecek.
 
 
Pilot uygulamanın 1 Aralık'ta başlatılması kararı Ekim ayında açıklandı. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Şubat ayında yaptığı bütçe konuşması sırasında 2023'te sona eren mali yılda bir dijital rupi çıkarma planlarını açıklamıştı. Hindistan'ın mali yılı 28 Şubat'ta sona eriyor.
 
 
RBI , özel kripto para birimlerinin Hindistan'da yasaklanması gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum