Hindistan Enerji Bakanı: Rus petrolüne bağımlı değiliz

blog
25.08.2023

Hindistan Enerji Bakanı: Rus petrolüne bağımlı değiliz

 

Hindistan Enerji Bakanı Singh Puri, Hindistan'ın Rus petrolüne aşırı bağımlı olmadığını söyledi.

 

Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Singh Puri CNBC'ye verdiği demeçte, Hindistan'ın petrol konusunda kimseye aşırı bağımlı olmadığını, hatta Rusya'ya bile bağımlı olmadığını ve ülkesinin kaynaklarını çeşitlendirdiğini söyledi.

Hardeep Singh Puri, ülkesinin Kremlin'e fazla bağımlı olup olmadığı sorulduğunda "Hindistan kimseye aşırı bağımlı olmuyor" cevabını verdi.

Rusya'nın geçen yıl Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana, Hindistan'ın rafinerileri indirimli Rus petrolü alıyor. Moskova o zamandan beri, Hindistan'ın ham petrol ithalatının yaklaşık yüzde 40'ını karşılıyor.

Hindistan dünyanın üçüncü büyük enerji ithalatçısı konumunda. Ham petrolünün yüzde 80'inden fazlasını uluslararası pazarlardan satın alıyor.

Hindistan'ın Rus ham petrolünde varil başına 15 dolar mı yoksa 30 dolar mı indirim aldığı sorusuna ise Puri "Evet, indirimler oldu. Ama her yerden indirimler geliyor” diye cevap verdi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum