HSBC: Avrupa'da 3 yılın en zayıf bilanço sezonu yaşanıyor

blog
27.07.2023

HSBC: Avrupa'da 3 yılın en zayıf bilanço sezonu yaşanıyor

 

HSBC stratejistleri Avrupalı şirketlerin 3 senenin en zayıf ilk çeyreğini geçirdiğini ve bilançolarda beklenti üstü sonuçların uzun vadeli ortalama olan yüzde 55'in oldukça altında yüzde 49 oranın gerçekleştiğine dikkat çekti.

 

HSBC stratejistlerine göre, Avrupalı ​​şirketler 2020'nin ilk çeyreğinden bu yana en zayıf bilanço sezonunu geçiriyor.

Edward Stanford liderliğindeki ekip, şimdiye kadar açıklanan bilançoların yüzde 49’unun beklentileri aştığını ve bunun da uzun vadeli ortalama olan yüzde 55’in oldukça altında olduğunu söylüyor.

Ekip, hisse başına büyümenin yüzde 7,7 olarak gerçekleştiğini ancak medyan beklentinin eksi yüzde 11,4 olarak gerçekleştiğini dolayısıyla daha fazla hayal kırıklığı geleceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan HSBC’nin geçtiği bilgi notunda beklentilerin altında kalan şirketlerin günlük bazda daha iyi performans gösterdiği belirtilerek bu durumun gelecek kötü haberlerin fiyata dahil edildiğine işaret ettiği vurgulandı. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum