HSBC’nin son çeyrek karı yüzde 80 düştü

blog
21.02.2024

HSBC Holdings Plc 2023 yılı vergi öncesi karının 30,35 milyar dolar ile rekor seviyede ancak beklentilerin altında gerçekleştiğini duyurdu.

 

HSBC Holdings Plc 2023 yılı vergi öncesi karının 30,35 milyar dolar ile rekor seviyede ancak beklentilerin altında gerçekleştiğini duyurdu.

Bankanın vergi öncesi karı 2023 yılının son çeyreğinde ise 1 milyar dolara düştü. Banka önceki yılın aynı döneminde 5,05 milyar dolar kar kaydetmişti. Bilançoda HSBC’nin Çinli Bank of Communications’deki (Bocom) hisselerinden kaynaklı 3 milyar dolar, Fransa’daki perakende bankacılık operasyonlarının satılmasından kaynaklı 2 milyar dolarlık olumsuz etki oldu.

Bankanın İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn yaptığı açıklamada, “Çin ekonomisinin dayanıklılığına ve Çin ana karasındaki orta ve uzun vadedeki büyüme fırsatlarına olan güvenimizi koruyoruz” dedi. Dünya çapında artan faiz oranları HSBC’nin gelirlerini artırırken, banka geçtiğimiz yıl büyümenin kilit pazarlarından biri olan Çin’de olumsuz rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Devam eden gayrimenkul sektörü sorunları yalnızca dünyanın ikinci büyük ekonomisine zarar vermekle kalmadı, aynı zamanda HSBC’yi potansiyel zararları karşılamak için para ayırmaya zorladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum