İki milyardere göre tahvil faizleri aşırı yükseldi

blog
24.10.2023

İki milyardere göre tahvil faizleri aşırı yükseldi

 

Tahvil piyasaları konusunda son yıllardaki kötümser tahminleriyle tanınan ünlü yatırımcılar Bill Ackman ve Bill Gross’a göre tahvil faizleri aşırı yükseldi.

 

Pershing Square Capital Management Kurucusu Bill Ackman sosyal medya paylaşımında artan küresel riskler karşısında ABD tahvillerine karşı pozisyonuna son verdiğini belirtti.

Ackman Twitter'da yazdığı paylaşımda “Mevcut uzun vadeli faizlerde tahvillere karşı kısa pozisyonda kalmak için dünyada çok fazla risk var. Ekonomi son verilerin işaret ettiğinden daha fazla yavaşlıyor” değerlendirmesini yaptı.

Pimco Kurucusu Bill Gross ise yıl sonunda resesyon beklentisiyle kısa vadeli SOFR future kontratlarda alım yaptığını dile getirdi. Gross Fed’in son dönemdeki faiz sözlü yönlendirmesine atıfta bulunarak “‘Daha uzun daha yüksek’ söylemi dünde kaldı” diye yazdı.

İki ünlü yatırımcının pozisyon değişikliği getirilerin yeni zirvelere ulaşmasının ardından sert düşüşler yaşamasının ardından geldi.

Pazartesi günü ABD 30 yıllık tahvil getirisi yüzde 5,18 ile zirveyi görmesinin ardından 21 baz puan düştü. 10 yıllık tahvil getirisi ise pazartesi günü 16 yıl sonra ilk kez yüzde 5 seviyesini aşmasının ardından 19 baz puan düşüş yaşadı.

Bloomberg Küresel Kümülatif Tahvil endeksi bu yıl yüzde 4,8 kayıp yaşadı, aynı endeks 2022’de yüzde 17 düşmüştü. Bu veriler Ackman gibi tahvil kötümserlerinin son yıllardaki tahvil satış dalgasından kazançlı çıktığını gösteriyor.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum