IMF başkanı: Kripto paraları yasaklamak istemiyoruz

blog
27.02.2023

Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Kristalina Georgieva, kripto paralara tamamen bir yasak getirmek yerine bu endüstriyi regüle etmekten yana olduklarını söyledi.

Hindistan’da düzenlenecek olan G20 zirvesi öncesinde, maliye bakanlarının katıldığı bir toplantıda bulunan IMF başkanı Kristalina Georgieva, kripto paralar hakkında da konuştu.

“Bunlar para değildir”

Bloomberg’in yaptığı röportajda konuşan ve kripto paralardan “dijital para endüstrisi” diye bahseden Georgieva, sabit coin’ler ile ilgili de konuştu:

“Biz dijital para dünyasını regüle etmek istiyoruz. Tamamen yasaklamak gibi bir niyetimiz yok. Bu tür varlıkların sınıflandırılmasında hala kafa karışıklığı var. İlk amacımız CBDC’ler ile kripto paraları ve sabit coin’leri ayırmak. Arkasında tamamen nakit bulunan sabit coin’lerin de ekonomi için iyi olduklarını düşünüyorum ancak nakit bulunmayan kripto paralar büyük risk taşır. Bunlar para değildir”

“Koruma sağlanamazsa yasaklanır”

Dünyada kripto paraların yasaklanması için hangi şartların oluşması gerektiği de sorulan IMF başkanı şunları söyledi:

“Tüketiciler korunamazsa ve kripto paralar büyümeye devam ederse o zaman yasaklanma konuşulmaya başlanır. Bu yüzden şu anda tamamen yasaklama düşünmüyoruz. Regülasyon ilk amacımız…”

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum