IMF Çin'in 2023-2024 büyüme tahminlerini düşürdü

blog
18.10.2023

IMF Çin'in 2023-2024 büyüme tahminlerini düşürdü

 

IMF, Çin için 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini düşürerek toparlanmanın "hız kaybettiğini" söyledi ve emlak sektöründeki zayıflığı gerekçe gösterdi.

 

Uluslararası Para Fonu (IMF), toparlanmanın "güç kaybettiğini" söyleyerek ve emlak sektöründeki zayıflığı gerekçe göstererek Çin'e yönelik 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini düşürdü.

IMF'nin Çarşamba günü yayınladığı bölgesel ekonomik görünüm raporunda, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin, IMF'nin Nisan tahminlerindeki yüzde 5,2 ve yüzde 4,5'e göre bu yıl yüzde 5, gelecek yıl ise yüzde 4,2 oranında büyümesi beklendiği belirtildi.

Raporda, "Çin'de imalat sektörü satın alma yöneticileri endekslerinin Nisan'dan Ağustos'a kadar daralma bölgesine girmesi ve emlak sektöründeki koşulların daha da zayıflamasıyla toparlanma ivme kaybediyor" ifadesine yer verildi.

Rapor, Çin'deki konut piyasasındaki uzun süreli düzeltmenin, yakın vadede "gayrimenkul geliştiricileri arasında daha büyük mali strese ve varlık kalitesinde daha büyük bozulmaya yol açacağını" öngördü.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum