IMF: Japonya'nın döviz piyasasına müdahale etmesi için hiçbir faktör yok

blog
16.10.2023

IMF: Japonya'nın döviz piyasasına müdahale etmesi için hiçbir faktör yok

 

IMF'in Asya ve Pasifik Bölümü Direktör Yardımcısı Sanjaya Panth, Japon yenindeki son düşüşlerin temel nedenlerden kaynaklandığını ve yetkililerin döviz piyasasına müdahale etmesini gerektirecek herhangi bir faktör olmadığını söyledi.

 

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'yı yen desteklemek için Döviz piyasasına müdahale etmeye zorlayacak hiçbir faktör görmediğini söyledi.

IMF'nin Asya ve Pasifik Departmanı direktör yardımcısı Sanjaya Panth, Cumartesi günü Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Yen konusunda hissiyatımız, döviz kurunun büyük ölçüde temel göstergeler tarafından yönlendirildiği yönünde. Faiz oranı farkları devam ettiği sürece yen baskı altında kalmaya devam edecektir” dedi.

Panth ayrıca IMF'nin müdahale ihtiyacını destekleyecek temel kriterleri (piyasaların işlevsizliği, finansal istikrar riskleri veya enflasyon beklentilerinin gevşemesi) görmediğini söyledi.

Panth, Japonya'nın yakın vadeli enflasyon görünümünde aşağı yönlü risklerden çok yukarı yönlü riskler olduğunu, çünkü ekonominin tam kapasiteye yakın çalıştığını ve fiyat artışlarının giderek daha fazla güçlü talepten kaynaklandığını da sözlerine ekledi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum