İngiltere 7 ayın en hızlı daralmasını yaşadı

blog
13.09.2023

İngiltere 7 ayın en hızlı daralmasını yaşadı

 

İngiltere’de ekonomi, bu yılın Temmuz ayında 0,5 daraldı. Böylelikle, ülke ekonomisi 7 ayın en hızlı düşüşünü gördü.

 

İngiltere’de ekonomi, harcamaların kısıtlanması ve grevlerin kamu sektörünü etkilemesi sebebiyle 7 ayın en hızlı daralmasını yaşadı.

Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yaptığı açıklamada, gayri safi yurt içi hasılanın Haziran ayındaki yüzde 0,5'lik artışın ardından yüzde 0,5 oranında gerilediğini açıkladı.

Bloomberg’in gerçekleştirdiği ankette ekonomistlerin beklentisi, ülke ekonomisinin Temmuz’da yüzde 0,2 daralması yönündeydi.

ONS açıklamasında ayrıca, Temmuz’da hizmet sektörünün yüzde 0,5, imalat sektörünün 0,7 ve inşaat sektörünün yüzde 0,5 daraldığı kaydetti.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ONS İstatistik Direktörü Darren Morgan, "Temmuz ayında sağlık çalışanları ve öğretmenler tarafından yapılan grevler hizmet sektörünü etkiledi. Ayrıca, Temmuz’un yağışlı olması nedeniyle inşaat sektörü için de zayıf bir aydı." ifadelerini kullandı. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum