İngiltere'de beklenen vergi muafiyeti yürürlüğe girdi

blog
02.01.2023

İngiltere'de yer alan yabancı yatırımcıların, yerel kripto şirketleri üzerinden yatırım yapmaları durumunda uygulanan vergi muafiyeti yürürlüğe girdi.

Kripto para sektöründeki küresel düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kriptoların yapıları, tanımı, işlevi ve risklerini anlamaları yıllar süren düzenleyiciler, özellikle 2022'de birçok kritik adım attı.
 
Bu noktada İngiltere de en öne çıkan ülkeler arasında. Ülke sadece düzenleme açısından değil, kripto para teknolojisinde de merkez bir konumunda olmayı hedefliyor.
 
Bu noktada İngiltere'nin üzerinde çalıştığı en aktif strateji ise yabancı yatırımcıların yerel kripto şirketleri ile çalışmaları durumunda vergiden muaf kılmaktı. Son olarak bu vergi muafiyeti onaylandı ve 1 Ocak tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

İngiltere'den yerel kripto şirketlerine yatırım yapanlara yabancıyatırımcılara vergi muafiyeti

İngiltere uzun bir süredir kripto para ve Blockchain teknolojilerine odaklanan çalışmalar yürütüyor. Ülkenin özellikle CBDC'ler üzerinde yaptığı çalışmalar biliniyor. Geçmişte kripto reklamlarına savaş açan ülke, günümüzde daha çok kripto merkezi olmaya odaklanıyor. Bu amaç doğrultusunda yeni kararlar alan İngiltere, yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek için de yeni bir uygulama başlattı.
 
1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giren yeni yasa ile birlikte yabancı yatırımcılar, yerel kripto şirketleri üzerinden yatırım yapmaları durumunda vergiden muaf olacaklar. Diğer taraftan İngiltere'nin kripto düzenlemeleri konusunda henüz tamamen hazır olmadığını belirtelim. Özellikle yaşanan FTX krizleri nedeniyle deyim yerindeyse panik yapan düzenleyiciler, bu alanda çalışmaları da hızlandırmış durumda.Kısa bir süre önce İngiltere Merkez Bankası başkan yardımcısı Sir Jon Cunliffe, konu ile alakalı yaptığı bir röportajda, kripto para piyasalarına girmek isteyen Birleşik Krallık’taki yatırımcılara daha fazla koruma sağlanması gerektiğini söylemişti. 
 
İngiltere'nin Hazine'den bir sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise ülkenin düzenleyicilere kripto üzerinde daha fazla yetki sağlayabilecek, geniş kapsamlı bir Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın (FSMB) önümüzdeki bahara kadar yasalaşacağını belirtilmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum