İngiltere ekonomisinde 3. çeyrekte zayıf görünüm

blog
10.11.2023

İngiltere ekonomisinde 3. çeyrekte zayıf görünüm

 

İngiliz ekonomisi 3. çeyrekte büyüme göstermezken, açıklanan veriler ülke ekonominin bu yılki en zayıf çeyreklik performansı olarak kayda geçti.

 

İngiltere ekonomisi 3. çeyrekte büyüme kaydetmedi. Açıklanan dönemsel veriler, ülke ekonomisinin yüksek faiz oranları nedeniyle uzun süreli bir durgunluk dönemiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) açıkladığı verilere göre, gayri safi yurt içi hasıla 3. çeyrekte de 2. çeyreğe göre değişiklik göstermedi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler ülke ekonomisinde yüzde 0,1'lik bir daralma öngörüyorlardı.

Üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 0,6 büyüme kaydeden ülke ekonomisindeki büyüme beklentisi yüzde 0,5 olarak tahmin edilmişti.

Öte yandan, İngiltere ekonomisi Eylül ayında yüzde 0,2 arttı. Beklenti aylık olarak büyüme gerçekleşmemesi yönüneydi.

İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yıllık bazda yüzde 6,7 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmişti. Maliye Bakanı Jeremy Hunt da yüksek enflasyonun büyümenin önündeki en büyük engel olduğuna işaret ederek, ekonomiyi sürdürülebilir şekilde büyütmenin en iyi yolunun "plana sadık kalmak ve enflasyonu sistemden atmak" olduğunu kaydetmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum