İngiltere-Türkiye arasında yeni müzakereler başlayacak

blog
18.07.2023

İngiltere-Türkiye arasında yeni müzakereler başlayacak

 

İngiltere ve Türkiye, yeni bir serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlama niyetini açıkladı. Bu yeni anlaşmanın yalnızca ürünleri kapsayan mevcut ticaret anlaşmasının yerini alacağı belirtildi.

 

İngiltere ve Türkiye, güncellenmiş bir serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlama planlarını duyurdu.

Yeni anlaşma, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıldığı dönemden kalan ve hizmetler, dijital ve veri gibi temel alanları kapsamayan mevcut serbest ticaret anlaşmasının yerini alacak.

Duyuru, İngiltere'nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kemi Badenoch ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat arasında geçen hafta gerçekleştirilen ve yeni bir anlaşma üzerinde müzakere etme ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri derinleştirme taahhüdünde bulundukları telefon görüşmesinin ardından geldi.

Badenoch söz konusu planlamayla ilgili olarak, "Türkiye, Birleşik Krallık için önemli bir ticaret ortağıdır ve bu anlaşma, Brexit sonrası bağımsız bir ticaret ülkesi olarak statümüzü Birleşik Krallık'ın ekonomik gücüne uygun anlaşmaları müzakere etmek için nasıl kullandığımızın en son örneğidir. Bu anlaşmayı Birleşik Krallık-Türkiye ticari ilişkilerini derinleştirmek, ekonomik büyümeyi hızlandırmak ve ülkedeki şirketleri desteklemek için kullanmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında İngiltere'nin İhracat Bakanı Lord Offord'un da yatırım ve ihracat fırsatlarını görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret ederek iş dünyası temsilcileri ve paydaşlarıyla bir araya geleceği belirtildi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum