İran’da halk şeriat rejimine karşı ayaklandı

blog
21.09.2022

İran’da halk şeriat rejimine karşı ayaklandı! Hamaney ve Humeyni resimleri indirildi kadınlar zorla başörtülerini yaktı İran İslam Cumhuriyeti’nde 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisi’ tarafından katledilmesinin ardından kadınlar şeriat rejimine karşı ayaklandı. Sari şehrinde protestocular Hümeyni ve Hamaney’in resimlerini yırttı.

 

Kadınlar başörtülerini yaktı. İran İslam Cumhuriyeti’nde 22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesi ile darp edilerek polis tarafından gözaltına alındı. Amini, üç gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz cuma günü hastanede öldü. Amini’nin ölümünün ardından İranlı kadınlar, başörtülerini yakıp saçlarını kesmeye başladı. Şeriat rejimine karşı ayaklanan halk, geniş çağlı protestolar gerçekleştirmeye başladı.

 

ŞERİAT REJİMİ LİDERLERİNİN RESİMLERİ İNDİRİLDİ

 

İran’ın kuzeyinde yer alan Sari şehrinde, bir belediye binasında şeriat rejiminin kurucu lideri Hümeyni ve ülkenin şuan ki dini lideri Hamaney’in resimleri, ‘ölüm’ sloganları ile yırtılarak indirildi. Rejim güçlerinin protestoculara silahla ateş açtığını da sosyal medyadaki görüntülerde yer aldı.

KADINLAR ZORLA TAKTIRILAN BAŞÖRTÜLERİNİ YAKTI

İran’da Mahsa Amini’nin başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesi ile katledilmesinin ardından protestolar devam ediyor. Gürgan kentinde kadınlar zorla taktırılan başörtülerini yaktı.

BEŞ KİŞİ ÖLDÜ

Saqez kentinde gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesinde 5 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum