İsviçre'den Credit Suisse'e 54 milyar dolarlık borç

blog
16.03.2023

İsviçre'den Credit Suisse'e 54 milyar dolarlık borç

 

 

Credit Suisse Group AG, “likiditesini güçlendirmek için” İsviçre Ulusal Bankası'ndan (SNB) 50 milyar franka (54 milyar dolar) kadar borçlanacağını açıkladı. Perşembe günü Zürih saatiyle 1:45 civarında yayınlanan bir açıklamada, bankanın 3 milyar franka kadar dolar ve euro cinsinden nakit karşılığında bazı tahvillerini geri alacağı belirtildi.

Diğer taraftan, Credit Suisse'in en büyük hissedarı "her şey yolunda" şeklinde yaptığı açıklamasında bankanın daha fazla sermaye aramasının “pek olası” olmadığını söyledi.

Banka tarafından yapılan duyuru, Credit Suisse'in mali durumu ile ilgili endişelerin küresel piyasaları sarstığı, Avrupa ve ABD'deki düzenleyicileri alarma geçirdiği ve bazı firmaları bankaya olan risklerini yeniden değerlendirmeye sevk ettiği bir ortamda geldi.

Geçen yılın sonlarında Credit Suisse’in en büyük hissedarı haline gelen Saudi National Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ammar Al Hudari, Çarşamba günü Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, Credit Suisse’deki paylarını yüzde 10’un hemen altında bulunan mevcut seviyesinden yükseltmeyeceklerini söylemişti.

Al Hudari, Credit Suisse’in likidite ihtiyacı duyması halinde bankasının ilave enjeksiyonlara sıcak bakıp bakmadığının sorulması üzerine, “Regülasyonlar ve yasal nedenler ve bunların dışındaki birçok sebepten dolayı, kesinlikle hayır” yanıtını vermişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum