İsviçre Merkez Bankası döviz alımlarına devam ediyor

blog
31.12.2021

İsviçre Merkez Bankası (SNB), para biriminin euroya karşı aşırı değer kazanmasından hemen önce üçüncü çeyrekte 3,1 milyar dolar değerinde Döviz alımı gerçekleştirdi.

İsviçre frangı Eylül ayından bu yana euro karşısında değer kazanmaya devam ediyor. İsviçre Merkez Bankası ise para biriminin aşırı değerlenmesi konusunda kaygılı. SNB 2017 yılında para birimini çok aşırı değerli olarak değerlendirirken son zamanlarda sadece çok değerli demekle yetiniyordu.

İsviçre Merkez Bankası para biriminin aşırı değerlenmesinin önüne geçmek için negatif faiz politikası ve piyasa müdahalelerini etkin olarak kullanıyor. SNB Başkanı Thomas Jordan ve politika yapıcılar negatif faize ve gerektiğinde döviz alımlarına devam edeceklerini vurguluyor.

İsviçre Merkez Bankası, salgının piyasaları ektilemeye başlamasından bu yana 110 milyar franc (120 milyar dolar) değerinde döviz alımı gerçekleştirdi. ABD bu döviz alımlarından dolayı İsviçre’yi kur manipülatörü ilan etmişti.kaynak:bloomberg

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum