İtalya'da büyüme odaklı bütçeye onay

blog
30.12.2021

İtalya'da hükümet büyümeyi destekleyecek bütçe için kritik virajı aldı.

Mario Draghi hükümeti 32 milyar euroluk bütçe için parlamenterlerden destek aldı.

Avrupa Merkez Başkanı Eski Başkanı tarafından öne sürülen harcama planı şirket ve kişilerin gelir vergilerini azaltma amacıyla 8 milyar Euro ve artan enerji fiyatlarının olumsuz etkilerini yumuşatmak için ise 4 milyar Euro’luk destek sağlamayı öngörüyor.

Plan daha önceki hükümetler tarafından sonlandırılan gençlere kira yardımı ve bazı temel ihtiyaç ürünlerinden vergi kesintisi gibi önlemleri de canlandırmayı barındırıyor.

Ülke pandemiyle savaşın etkilerinden kurtulmaya çalışırken genişlemeci bütçenin, Draghi’nin İtalya’nın kronikleşmiş düşük büyüme oranını artırma planının bir parçası olduğu belirtiliyor.

 

Draghi Omikronun büyümeye darbe vurmasını beklemiyor

Hükümet, 2020 yılında nerdeyse yüzde dokuz oranında düşen üretimin bu sene yüzde 6’lık bir büyüme göstermesini öngörüyor.

Tüketiciler Birliği Coldiretti’ye göre Omikronun hızlı yayılımı ve kaydedilen rekor sayıda vaka yaklaşık 4 milyar Euroluk tatil iptaline neden olarak şimdiden ekonomiye ciddi bir darbe vurmuş durumda.

Draghi ise bu ay başında yaptığı açıklamada yeni varyantın 2021 büyüme rakamlarına etki etmemesini beklediklerini açıklamıştı.kaynak:bloomberg

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum