Japonya Başbakanı Kishida baskı altında

blog
23.08.2023

Japonya Başbakanı Kishida baskı altında

 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinde tahvil getirilerinin dokuz yılın en yüksek seviyesinde olmasına ve daha önce verilen siyasi vaatlerin dünyanın en borçlu gelişmiş ekonomisi için daha fazla finansman sağlama yeteneğini test etmesine rağmen, harcamaları artırma baskısıyla karşı karşıya.

 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, salı günü benzin fiyatlarını sınırlayan sübvansiyonları durdurmaya yönelik eylül sonunda açıkladığı planlarından vazgeçerken, hanehalkları ile işletmelerin enflasyonla mücadele etmelerine yardımcı olmak için gelecek ay bir dizi önlem açıklama sözü verdi.

Alınan bu kararlarda, Kishida’nın anketlerdeki düşük onay oranları ile Japonya’da her yıl sonunda ek bütçe açıklama eğiliminin olduğu değerlendiriliyor. Ancak Kishida’nın harcamaları artırmaya yönelik bu son adımları, ekonomistlerin Japonya için 2023 büyüme tahminlerini yukarı çektiği bir döneme de denk geliyor.

Bu da ilave teşviklerin gerekliliğini tartışmalı hale getiriyor. Kishida’nın açıklaması, Japonya’nın 10 yıllık tahvil getirilerinin 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasından birkaç saat sonra geldi. Bu durum ülkenin halihazırda kaydedeğer seviyede bulunan borç yükü üzerinde ilave baskı yaratıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum