Japonya'dan beklentileri aşan büyüme geldi

blog
08.09.2022

Japonya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, küresel ekonomide aşağı yönlü riskler oluşmaya başlamadan önce, Haziran ayına kadar geçen üç ayda başlangıçta tahmin edilenden daha fazla büyüdü ve pandemi sırasında kaybettiği zemini toparladı.

Kabine Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, gayri safi yurtiçi hasıla ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yıllık bazda yüzde 3,5 büyüdü. Bloomberg ekonomistleri yüzde 2,9'luk bir büyüme bekliyordu.

Perşembe günkü rakamlar, Japonya ekonomisinin pandemi öncesi boyutunu yeniden kazandığını ve ilk okumada görülenden daha sağlam temellere sahip olduğunu doğruluyor. Japonya'nın virüsün kış dalgasından çıkıp tüketici harcamalarında artışa yol açmasıyla toparlanma hızı artarken, maliye bakanlığının geçen hafta daha güçlü bir artış bildirmesinin ardından iş harcamaları yüzde 2 arttı.

Analistler, yaz aylarında rekor bir virüs dalgası ve artan yaşam maliyetlerinin tüketimi soğutmayı tehdit etmesi nedeniyle hızının yavaşlayabileceği ve mevcut çeyrekte toparlanmanın devam etmesini bekliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum