Japonya'dan Kripto İçin Olumlu Adım

blog
25.08.2022

Japonya kripto şirketlerinin vergi kurallarını 2023’te değiştirecek

Kripto para borsalarının lisans almasının en zor olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da dün yapılan resmi açıklamayla bu alanda çalışan şirketler için 2023'ten itibaren yeni vergi kanunları getirileceği ve burada amacın inovasyonu engellememek ve bu konudaki yeteneklerin ülkede kalmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Japonya’da şirketlerin değiştirilmesini talep ettiği kripto para vergi kanunları için hükumetten olumlu bir adım geldi.  Japon hükumetine bağlı olan Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ile Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı (METI), kripto paralarda kurumlar vergisi kanunlarının 2023’ten itibaren yeniden derleneceğini belirten açıklamalar yaptılar.

Hedef kripto para startup’larının desteklenmesi

Yapılan açıklamada kripto para alanında açlışan ve sermaye toplama konusunda token çıakrma yoluna giden startup’ların desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. Yeni kurulan startup’ların ilk etapta değil ancak belli kâr oranlarına ulaştıktan sonra vergi ödemesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada, amacın inovasyonunun önünü kesmemek ve yeteneklerin ülkede kalmasını sağlamak olduğu yazıldı.

Japonya’nın en büyük şirketlerinden biri olan Rakuten’in yönetim kurulu başkanı Hiroshi Mikitani de bu hamleyi dstekledi ve şirketlerin daha iyi regülasyon kuralları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur gibi ülkeleri tercih ettiğini söyledi.

Mikitani daha önce de birçok kez ülkedeki yeteneklerin olumsuz vergi kanunları nedeniyle Japonya’dan “kaçtığını” dile getirmişti. Japonya’da kripto para alanında hizmet veren kurumsal şirketlerden %30’luk vergi alınıyor.

Ülkenin en büyük bankalarından biri olan Sumitomo Mitsui Bankası da NFT’lere ve web3 endüstrisine de gireceğini belirtmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum