Japonya deflasyonun bittiğini ilan etmeye hazırlanıyor

blog
04.03.2024

Japon hükümeti, Kyodo’nun kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülke ekonomisinin deflasyonu yendiğini resmi olarak açıklamayı değerlendiriyor.

 

Haberde hükümetin, maaşların artan fiyatlara göre artıp artmadığını kontrol etmek için gerçekleştirilecek ücret görüşmelerini dikkate aldıktan sonra açıklama yapmayı değerlendireceği belirtildi.

Kyodo’nun haberine göre teklif, Başbakan Fumio Kishida ve diğer kabine üyelerinin toplantılarda ve basın toplantılarında ülkenin deflasyondan çıktığını açıkça söylemesini ve bunu aylık ekonomik raporlarda belirtmesini içeriyor.

Piyasalar, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) 2007’den bu yana ilk olacak olan bir sonraki faiz artırımının zamanlamasını da yakından izliyor. BOJ Başkanı Kazuo Ueda geçtiğimiz günlerde enflasyon hedefinin henüz görünürde olmadığını ve merkez bankasının “ücretler ile fiyat arasındaki fasit döngünün terse dönüp dönmediğini” kontrol etmeye devam edeceğini söyledi. Kyodo’nun haberine göre hükümet, karar verirken Tüketici Fiyat Endeksi’ni ve diğer önemli ekonomik verileri dikkate alacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum