Japonya ekonomisi bu yıl %0,8 daraldı

blog
08.12.2022

Japonya ekonomisi bu yıl %0,8 daraldı

 

 

Japonya ekonomisi Kovid artışı ve yendeki düşüşün damgasını vurduğu bu çeyrekte büyümeye dönüşün beklendiği bu zamanda daha küçük bir darbe aldı.

Kabine Ofisi'nin Perşembe günü revize ettiği rakamlara göre, gayri safi yurtiçi hasıla Eylül ayının sonuna kadar olan üç aylık dönemde yıllık bazda yüzde 0,8 küçüldü. Bloomberg ekonomistleri yüzde 1'lik bir büyüme bekliyordu.

Revize edilen rakamlar, daha güçlü ihracatın yen düşüşünden kaynaklanan ticaret üzerindeki ağır olumsuz etkiyi azalttığını ve firmaların sermaye harcamalarını koruduğunu gösterdi.

Stokların artması da ekonomideki daralmaya yardımcı oldu, ancak bu aynı zamanda fabrikaların üretimi için yeterli talep olmadığını da gösteriyor. Veriler ayrıca, yaz aylarında Kovid artışı ve enflasyonun hızlanması sırasında tüketimin düşünülenden daha zayıf olduğunu gösterdi.

S&P Global Market Intelligence Baş Ekonomisti Harumi Taguchi, "Daha zayıf tüketim beni endişelendiriyor. Mevcut çeyrekte harcamalar da muhtemelen enflasyon ve Kovid enfeksiyonlarındaki başka bir artış nedeniyle fazla artmadı" dedi. (HT)

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum