Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda'nın ekonomi tahminleri

blog
14.04.2023

Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda'nın ekonomi tahminleri

 

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, küresel ekonominin bir yavaşlama döneminden sonra toparlanmasını beklediğini ve bunun da bankanın iyimser ekonomik görünümünü koruyarak yerel ücretlerin artmasını sürdürmesine yardımcı olacağını söyledi.

Ueda, G20 mevkidaşlarına şu anda yüzde 3 civarında olan enflasyonun bu mali yılın ikinci yarısına doğru yüzde 2 hedefinin altına düşmesi beklendiğinden, merkez bankasının para politikasını aşırı gevşek tutma niyetinde olduğunu söyledi.

Ueda Perşembe günü G20 finans liderleri toplantısına katıldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, "BoJ'un tahminleri zaten küresel bir ekonomik yavaşlama olasılığını hesaba katıyor. Ancak ciddi bir küresel durgunluğu temel projeksiyon olarak görmüyorlar. Temel senaryomuz, küresel büyümenin bir yavaşlama döneminden sonra toparlanması olduğundan, Japonya'nın ücretleri muhtemelen artmaya devam edecek" dedi.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum