JPMorgan 5 yıl vadeli ABD Hazine kağıtlarında kar realizasyonu tavsiye etti

blog
02.02.2024

JPMorgan, ABD istihdam verileri öncesi 5 yıl vadeli ABD Hazine kağıtlarında kar realizasyonu tavsiye etti.

 

JPMorgan Chase analistlerine göre, yatırımcılar, bölgesel bankacılık endişeleri ve Cuma günü zayıf istihdam raporu potansiyeline işaret eden veriler nedeniyle tahvillerin bu hafta artmasının ardından beş yıllık Hazine tahvillerinden kar elde etmeli.

Banka, getirilerin Ocak ayında bir ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yakın zamanda beş yıllık Hazine tahvili alımı tavsiyesinde bulundu. JPMorgan'ın Cuma günü Ocak ayı maaş bordrosu verileri için yukarı yönlü bir sürpriz öngörmesi, yatırımcıların tahvil satması için iyi bir zaman olduğunu gösterdi.

Şirketin ABD Faiz Stratejisi Eşbaşkanı Jay Barry'nin de aralarında bulunduğu analistler Perşembe günü yazdığı raporda, bugün açıklanacak Ocak ayı istihdam verilerinde yukarı yönlü bir sürpriz öngördüklerini belirterek, yatırımcıların tahvilleri şimdi satmaları için iyi bir zaman olduğunu yazdılar.

Raporda, "Bölgesel bankalardaki gelişmelere aşırı tepki verildiğini düşünmemiz ve yarınki istihdam raporuna ilişkin risklerle birleştiğinde, bu faktörler getiriler için yukarı yönlü riskler oluşturuyor" değerlendirmesi yapıldı.

Fed Çarşamba günü faiz oranlarını sabit tutarken ve Mart ayında faiz indirimine gidileceği yönündeki iddiaları geri çekerken, ABD mali hisselerindeki düşüşler, yatırımcıların merkez bankasının yakında hızlı genişlemeye yönelmek zorunda kalacağından daha emin olmalarına yol açtı. Bu da Hazine getirilerinin yılın başındaki seviyesine geri dönmesine neden oldu.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum