JPMorgan, ABD için ılımlı resesyon tahmininde bulundu

blog
17.11.2022

JPMorgan, ABD için ılımlı resesyon tahmininde bulundu

 

 

JPMorgan Chase & Co. ekonomistleri, 1 milyondan fazla Amerikalının işine mal olabilecek faiz artışları nedeniyle ABD'nin gelecek yıl "ılımlı" bir resesyona gireceğini ve Fed'in 2024'te borçlanma maliyetlerini düşürmeye yöneleceğini öngörüyor.

Ekonomistler Michael Feroli ve Daniel Silver Çarşamba günü geçtikleri bir raporda, Fed'in muhtemelen politika faizini Aralık'ta 50 baz puan ve 2023'teki ilk iki toplantının her birinde 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 hedef aralığına ulaşacağını söyledi.

 

Fed 2024 yılının ikinci çeyreğindeen itibaren faiz düşürebilir

Analistler, enflasyonun, Merkez Bankası’nın faizleri 2024'ün ikinci çeyreğinden başlayarak her çeyrekte 50 baz puan düşürmeye başlamasına ve yılın sonunda yüzde 3,5'e ulaşmasına izin verecek kadar yavaşlayacağını söyledi.

Ekonomistler "Öte yandan, toplam talebin yavaşlamasını ve nihayetinde işgücü piyasasında kendini besleyen bir zayıflığa yol açacağını ve 2024'ün ortasına kadar bir milyondan fazla işin kaybedileceğini tahmin ediyoruz. İşgücü piyasasındaki bu zayıflık, Fed'i, politikayı daha tarafsız bir duruşa doğru gevşetmeye başlayabilecek kadar dezenflasyonist itici güç ürettiğine ikna edecek" ifadelerini kullandı.

Ancak Feroli ve Silver, Kongre'de teknik bir temerrüt riski oluşturan federal borç limiti konusunda bir tartışma çıkması gibi daha derin bir yavaşlamanın, Fed’in borçlanma maliyetlerini daha agresif bir şekilde düşürmesine neden olabileceğini belirtti.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum