JPMorgan CEO’su Jamie Dimon'dan gayrimenkul açıklaması

blog
27.02.2024

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’a göre ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntılar ABD resesyondan kaçındığı sürece yönetilebilir seviyede.

 

CNBC’ye konuşan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon yüksek faizlerle bağlantılı daha düşük değerlemelerin “kriz olmadığını, bunun bilinen birşey olduğunu” söyledi.

Dimon “Eğer resesyon yaşamazsak refinansmanla, daha fazla sermaye koyarak bu problemin çözülebileceğini düşünüyorum. Eğer faizler artar ve resesyon yaşarsak gayrimenkullerde sorunlar olacak ve bazı bankalar diğerlerine göre gayrimenkuller açısından daha büyük problem yaşayacak” açıklamasını yaptı.

ABD’de New York Community Bancorp’un ticari gayrimenkullere bağlı krediler için analist beklentilerinin 10 katı karşılık ayırması ve temettü ödemesi yapmaması üzerine ticari gayrimenkullerin kriz yaratma potansiyeli tartışma konusu olmuştu.

Dimon artan temerrüt oranlarının uzun süren düşük faiz döneminden sonra bir “normalleşme sürecini” yansıttığını düşünüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum