JPMorgan CEO'sundan enflasyon uyarısı

blog
15.11.2023

ABD'de son enflasyon verileri yavaşlamaya işaret ederken piyasa fiyatlamaları da Fed'in genişleme döngüsünün beklenenden önce başlayabileceğine işaret etti. Buna karşın ABD'de piyasanın önemli isimlerinden JPMorgan CEO'su enflasyonun hızlı bir şekilde ortadan kalkmayacağı görüşünde.

 

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD'de piyasanın son enflasyon rakamlarına aşırı tepki verdiğini ve "bunu yapmayı bırakmaları gerektiğini" söyledi.

Dimon, El Financiero Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta, "Korkarım enflasyon o kadar çabuk ortadan kalkmayabilir. Fed şimdilik artırımlara ara vermekte haklı ama "biraz daha fazlasını yapmak zorunda kalabilirler" dedi.

Dimon'ın sözleri, Citadel'in kurucusu Ken Griffin'in Salı günü erken saatlerde yaptığı "Fed'in enflasyon cinini şişeye geri koyacağı mesajını vermesi gerektiği" yönündeki açıklamalarına paralel bir nitelik sundu.

Dimon bir yılı aşkın bir süredir, şu anda iyi durumda olmalarına rağmen, ABD'li tüketicilerin ve şirketlerin parasal sıkılaştırma ve jeopolitik gerilimler gibi büyük engellerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum