JPMorgan'dan hisse senetleri için iyimser görüş

blog
28.03.2022

Stratejistler, Borsa yatırımcılarının küresel tahvil satışlarının hız kazanması nedeniyle ABD getiri eğrisinin tersine dönmesi konusunda endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

ABD'de getiri eğrisinin tersine dönmesi ekonomide resesyon endişesini beraberinde getiriyor.
Mislav Matejka öncülüğündeki stratejistler bir notunda "Resesyonlar genelde eğrinin tersine dönmesinden önce başlamaz, bu süreç 2 yıl kadar sürebilir. Bu dönemde de hisse senetleri tahvillerden daha iyi performans gösterebilir." değerlendirmesine yer verdi.

ABD borsaları Fed'in enflasyonla mücadele için daha agresif faiz artıracağı beklentisi ve Ukrayna'daki savaşa rağmen bu ay yılın en iyi performansını kaydetti.

 

Emtia fiyatlarındaki yükseliş ekonomik görünüme dair endişelere ve tahvil piyasalarında modern tarihin en derin çöküşüne yol açsa da hisse senetleri resesyon endişelerine karşı şimdilik güçlü kalmış görünüyor.

Stratejistler, resesyonun getiri eğrisinin tersine dönmesinden ortalama 16 ay sonra gerçekleştiğini bildirdi.

Birçok para yöneticisi hisse senedi endekslerinin tahvil piyasasında düşüş beklentisini şimdiden fiyatladığı görüşünde. Tüm işaretler ABD ekonomisinin sağlıklı görünümünü sürdürdüğünü gösteriyor.

Ancak iyimser görüşte olmayanlar da var. Morgan Stanley'de Michael Wilson öncülüğündeki stratejistler paylaştıkları bir notta Fed'in politika değişiminin büyüme üzerinde yarattığı riskler, yüksek enflasyon ve Ukrayna'da devam eden savaşın henüz fiyatlanmadığını belirtti. Stratejistler ABD'li finans kurumları için tavsiyesini de 'overweight'ten 'nötr'e düşürdü.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum